Vijesti

Ukrajinci

Pic 11

Završetak Procesa Mirne Reintegracije

15. siječnja  2011 .godine grad Vukovar obilježio je  završetak najuspješnije misije UN-a u svijetu i početak povratka u Vukovar.
Svečanost Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića održana je u Hrvatskom domu Vukovar a nazočili su izaslanik i savjetnik predsjednika RH za branitelje Predrag Matić Fred, izaslanik ministra unutarnjih poslova RH Stipica Kuna, veleposlanik Ukrajine u RH nj.e. Oleksandar Levčenko  i dr.  članovi diplomatskog zbora, brojni gosti i uzvanici. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo pozdravio je nazočne i istaknuo kako je mirovna misija UN-a na području Republike Hrvatske najuspješnija mirovna misija u povijesti i kako su Vukovarke i Vukovarci pokazali svima da mir i tolerancija mogu nadvladati rat i sukobe.
Tijekom dvosatnog programa manifestacije predstavila su se  brojna kulturno-umjetnička društva među kojima i Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo „Ivan Franko“ Vukovar, zatim učenici glazbene škole D. Tadijanovića, gradski puhački orkestar i mnogi pojedinci koji su ostvarili zapažene rezultate u športskim i drugim natjecanjima te svojim rezultatima  predstavljali i svoj grad Vukovar.