Vijesti

Ukrajinci

SAM 4344

Godišnja skupština UKPD „Ivan Franko“ Vukovar, 2014.

Minutom šutnje odana počast stradalima na Euromajdanu u Ukrajini

Minutom šutnje odana počast stradalima na Euromajdanu u Ukrajini

Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo „Ivan Franko“ Vukovar, u subotu, 22.02.2014. godine održalo je godišnju izvještajnu skupštinu. Nakon intoniranja hrvatske i ukrajinske  himne svi prisutni odali su minutom šutnje počast za sve stradale žrtve u Ukrajini na Euromajdanu, u stremljenju  ukrajinskog naroda za put demokratizacije i europske integracije, čemu je posvećen i uvodni  dio skupštine.

Uz sedamdesetak redovitih članova udruge skupštini su prisustvovali članica Savjeta za nacionalne manjine RH, Marija Semenjuk Simeunović, Predstavnica ukrajinske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije,  Nataša Vovk i  Predstavnik ukrajinske nacionalne manjine općine Bogdanovci, Miroslav Vovk  koji su se obratili skupu sa prigodnim riječima.

Radno predsjedništvo je predstavilo izvješće o radu udruge za 2013. godinu, izvješće o financijskom poslovanju u 2013. godini, smjernice za 2014. godinu,   a g. Pavle Komunjicki  je predstavio izvješće Nadzornog odbora .  Sva izvješća su jednoglasno usvojena.  U nastavku skupštine vođene su konstruktivne rasprave o aktivnostima i misijama  udruge u budućnosti.

Nakon radnog djela članice sekcije Ukrajinski narodni običaji i rukotvorine  pripremile su  ukrajinska jela  i slastice koja su najdraža članovima udruge ali i svim gostima koji su ljubitelji ukrajinske narodne kuhinje.