Vijesti

Ukrajinci

20181208 180605

15.REDOVITA GODIŠNJA SKUPŠTINA UKPD „IVAN FRANKO“ VUKOVAR

Ukrajinsko-kulturno prosvjetno društvo „Ivan Franko“ Vukovar  08.12.2018. je održalo svoju 15. redovnu godišnju  Skupštinu. Skupština se održala u kongresnoj dvorani  Bauer hotela Lav u Vukovaru u prisutnosti velikog broja članova društva i uzvanika sa početkom u 17,00 sati.

Prije početka Skupštine pušten je kratki film u kojem je prezentiran 15-godišnji rad udruge.

Nakon pozdravne riječi predsjednika UKPD „Ivan Franko“ – g. Igora Semenjuka prišlo se izboru radnih tijela Skupštine. Izabrano je Radno predsjedništvo  , zapisničar ,ovjerovitelje zapisnika, verifikacijska  komisija.  Verifikacijska komisija je utvrdila da je na Skupštini prisutno 60 članova UKPD-a i time su ispunjeni uvjeti za rad Skupštine i da postoji kvorum za donošenje legitimnih odluka.

Izvješće o radu udruge za 2017 godinu predstavila je Skupštine zamjenica predsjednika  g. Olesja Beč.

Financijsko izvješće UKPD „Ivan Franko“ Vukovar za 2017 godinu podnijela je tajnica udruge Marija Semenjuk Simeunović , uz analizu  stanja sredstava, prihoda i rashoda  u   2017. godini.

Željko Mazurek u ime  Nadzornog odbora podnio je  izvješće da  su utrošena financijska sredstva u skladu sa propisanim normama i da nije bilo primjedbi na rad udruge. Sva tri izvješća jednoglasno su usvojena.

Plan rada udruge za 2019 godinu, a također Financijski plan prihoda i rashoda za 2019 predstavila  je Skupštini  tajnica udruge, g. Marija Semenjuk Simeunović, navodeći planirane aktivnosti te izvore financiranja.

Mihajlo Semenjuk, predsjednik Ukrajinske zajednice RH,  pozdravio je  Skupštinu, i udruzi,  prigodom 15- obljetnice rada, je darovao drvenu sliku „Ivana Franka“ . Skupština je završila sa radom   te je nakon toga organizirano neformalno druženje članova uz prigodni program u kojem su sudjelovali  članovi dječje skupine ukrajinskog narodnog stvaralaštva „Sonečko“ te ukrajinski mješoviti  pjevački zbor, uz pratnju  Marka Pepčaka na harmonici.

Svim članovima udruge darovan je audio CD koji sadržava ukrajinske narodne pjesme u izvođenju pjevačkog zbora društva, snimljen povodom 15. godišnjice rada UKPD „Ivan Franko“ Vukovar.

 

Tatjana Ramač