Vijesti

Ukrajinci

47369287 2184505961809223 9107570261036630016 O

Radni sastanak delegacije Ukrajinske zajednice RH sa gradonačelnikom grada Vukovara

Delegacija Ukrajinske zajednice Republike Hrvatske u sastavu: Mihajlo Semenjuk, Slavko BurdaMarija Semenjuk Simeunović i Tetyana Kochnyeva održala je 4. prosincakonstruktivan sastanak sa  gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom i zamjenicom gradonačelnika Ivanom Mujkić.
Suradnja Ukrajinske zajednice Republike Hrvatske s Gradom Vukovarom oduvijek je bila prijateljska te se odvija u svim segmentima na visokoj razini i potpunom razumijevanju.

Tema sastanka je bila dovršetak radova na Ukrajinskom domu u Vukovaru te položaj i očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta Ukrajinske zajednice u gradu Vukovaru.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako je prepoznat značaj nacionalnih manjina u Vukovaru, ali i Republici Hrvatskoj koje svojim djelovanjem doprinose boljitku ne samo nacionalnih manjina nego cjelokupnog društva i boljitku naše domovine. „…U planu nam je staviti na raspolaganje naše resurse i ukrajinskoj nacionalnoj manjini kako bi u što skorijem vremenu otvorila vrata Ukrajinskog doma u Vukovaru i time članovima zajednice pružila snažan motiv za aktivan rad”, zaključio je gradonačelnik.