Vijesti

Ukrajinci

Polaganje Vjenaca 06

Delegacija iz Ukrajine u našoj Županiji

Izaslanstvo Ukrajine, koje je predvodio potpredsjednik Vlade ujedno i ministar za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija Ukrajine Oleksij Reznikov boravio je u Republici Hrvatskoj i tijekom svojeg boravka posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju.

Tom prigodom primio ga je u Palači Srijem u Vukovaru župan Božo Galić te održao sastanak na temu: Iskustva Republike Hrvatske u procesu mirne reintegracije, s naglaskom na područje Vukovarsko-srijemske županije.

Na sastanku su sudjelovali i veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Nj. E. Vasylj Krylyč te veleposlanica RH u Ukrajini, Nj.E. Anica Djamić, a u sastavu ukrajinskog izaslanstva sudjelovali su pomoćnik i savjetnici potpredsjednika Vlade-ministra, nekadašnji veleposlanici Ukrajine, te savjetnik veleposlanika Ukrajine u RH.

Nakon radnog djela delagacija je na Memorijalnom groblju položila cvijeće za sve branitelje i  žrtve u domovinskom ratu u Hrvatskoj, a u toj ceremoniji pridružili su im se članovi Ukrajinske zajednice RH, UKPD-a “Ivan Franko” Vukovar, Vijeća ukrajinske nac.manjine grada Vukovara i općine Bogdanovci, na čelu sa predstavnicom Ukrajinske nacionalne manjine VSŽ  Tetyanom Kochnyevom i  predsjednikom UKPD “Ivan Franko” Vukovar, Stefanom Bojkom.