Vijesti

Ukrajinci

SAKNAM 11

Sajam knjiga nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije

U okviru Mjeseca hrvatske knjige 17.10.2020. u hotelu Lav organiziran je 2. Sajam  knjiga nacionalnih manjina Vukovarsko srijemske županije i nakladničke djelatnost na jezicima nacionalnih manjina Vukovarsko –srijemske županije. Sajam su organizirali Savez Rusina RH i Vijeće rusinske nacionalne manjine VSŽ pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH.

Na sajmu je predstavljena raznolika izdavačka i informativna djelatnost koja se financira iz Državnog proračuna putem Savjeta za nacionalne  manjine RH; dnevnici, tjednici, dvotjednici, mjesečnici, godišnjaci i knjige. Pored organizatora na sajmu su prisustvovali i predstavnici grada Vukovara, članovi Savjeta za nacionalne manjine RH Marija Semenjuk Simeunović i Zvonko Kostelnik, te predsjednik Koordinacije nacionalnih manjina VSŽ Svetislav Mikerević.

Knjige u nakladništvu Ukrajinske zajednice RH tiskane u proteklih 10 godina pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH i pregled brojeva manjinskog glasila Vjesnik ukrajinske zajednice u Hrvatskoj predstavile su Tetyana Kochnyeva, predstavnica ukrajinske nacionalne manjine VSŽ i Marija Semenjuk Simeunović, tajnica Ukrajinske zajednice RH.